Stel ons een vraag

Uw gegevens zijn verstuurd. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de privacyverklaring.

Waar vindt u ons

Open
Close

Een deel van de gedupeerden van de kindertoeslagenaffaire heeft al geld ontvangen van de Belastingdienst. Andere gedupeerden krijgen nog bericht. Volgens de belastingdienst hoeft een groot deel van hen echter helemaal niet te rekenen op compensatie.

Deze berichten van de Belastingdienst leiden bij sommigen tot boosheid. Zo zaten de kinderen van een mevrouw op een kinderopvang die fraudeerde met haar DigiD. Alle ontvangen toeslagen van die tijd en daarna zijn op haar verhaald. Bezwaar maken had geen zin. Haar schuld liep op tot 100.000 euro.

Ze kreeg onlangs van haar contactpersoon bij de Belastingdienst te horen dat ze tot de groep zogenaamde zelfmelders behoorde en daarom geen compensatie krijg. Maar destijds had de Belastingdienst juist aan haar gevraagd zich aan te melden als gedupeerde, zodat haar dossier opnieuw zou worden bekeken. Nu wordt dat dus aangegrepen als reden dat ze niet tot de doelgroep (CAF) voor compensatie behoort. De bal ligt nu weer bij haar om het tegendeel te bewijzen.

Het kabinet heeft 500 miljoen euro gereserveerd voor compensatie. Bovendien heeft Staatssecretaris Van Huffelen zelfs aangifte gedaan tegen medewerkers van de Belastingdienst. Duidelijk is daarmee dat bij de Belastingdienst sprake was van misstanden. Gedupeerden die te horen krijgen dat ze geen compensatie krijgen, begrijpen dat niet.  

Let op: De Belastingdienst lijkt met niet-inhoudelijke argumenten, dus zonder het dossier goed te beoordelen, gedupeerden alsnog uit te sluiten van compensatie. Ze moeten dan zelf weer in actie komen. Het laatste woord is hierover nog niet gezegd.

Excessief lenen van uw BV

03 - juli - 2020

Leent u meer dan € 500.000 van uw eigen BV? Onlangs is het wetsvoorstel ingediend dat excessieve leenverhoudingen tussen BV’s en hun aandeelhouders ontmoedigt. De beoogde ingangsdatum is 1 januari 2023. Het wetsvoorstel wijkt af van eerdere aankondigingen. Wat zijn de hoofdlijnen?

Lees verder »

NOW 2.0 aanvragen

03 - juli - 2020

Vanaf 6 juli 2020 kunt u een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de loonkosten over de periode juni, juli, augustus en september 2020. Het UWV streeft ernaar om binnen 2 à 4 weken na aanvraag de eerste termijn van uw voorschot te betalen. Uw aanvraag moet dan wel volledig zijn. U ontvangt in die […]

Lees verder »

Bezoekadres

Deventerstraat 379
7322 RH Apeldoorn

tel. 055 – 366 01 55

Postadres

Postbus 442
7300 AK Apeldoorn

Bel mij

Uw gegevens zijn verstuurd. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Vul hier uw naam en telefoonnummer in en wij nemen contact met u op.

Ik geef toestemming mijn gegevens te verwerken op de manier zoals omschreven staat in de privacyverklaring.